Ingarö Trädvård - ett litet företag med stor kompetens och personlighet

Ingarö Trädvård startades i februari 2020 av Barry Ferguson och Alexandra (Sandra) Ahlbom. Beslutet motiverades av en önskan att kunna erbjuda professionell trädvård med personlig service där ‘vi gör det vi lovar’ så kunden alltid känner sig trygg och informerad, och uppdraget alltid utförs med högsta kompetens och till exemplarisk standard utan kompromiss. 

Barry är vår klättrande arborist


Ursprungligen från Liverpool, England, är han nu svensk medborgare efter att ha bott och arbetat i Sverige sedan 2007. Han var 17 år när han för första gången såg en arborist i arbete och visste då omedelbart att detta var hans kall i livet. Efter utbildning i England har han tagit sig an allt större utmaningar och träd med glädje och iver. Arbetet ute i naturen och uppe i träden ger honom en perfekt balans av adrenalin och harmoni - han älskar verkligen sitt jobb!

Sandra - med ansvar för kundkontakt och det administrativa


Sandra håller i kundkontakten och det administrativa, men är också med på marken vid de flesta arbeten. Hon är uppvuxen både i Sverige och utomlands, så familjens landställe på Ingarö, där mormor och morfar byggde sportstuga på 50-talet, har varit den fasta punkten att alltid komma hem till. Att arbeta med, och i, naturen har alltid varit hennes dröm.

Kvalifikationer inom NPTC

Barry har följande kvalifikationer inom NPTC:

- NPTC CS30 Motorsågsunderhåll
- NPTC CS 36 Genomskärning och stapelprocedurer
- NPTC CS 31 Trädfällningsoperationer
- NPTC CS 38 Trädklättring och räddningar på hög höjd.
- NPTC CS 39 Användning av motorsåg från rep och sele
- Motorsågskörkort ABC